Riječ je o prvoj hrvatskoj knjizi publicista i novinara Ante Guge o Domovinskom ratu na engleskom jeziku koja se u tiskanom i elektroničkom obliku može nabaviti preko internetskih stranica Amazona 

Knjiga publicista i novinara Ante Guge „Oluja koju nismo mogli izbjeći”, objavljena 2015. godine u izdanju Večernjeg lista, prevedena je na engleski jezik s naslovom “In the Eye of the Storm: the Political, Diplomatic and Military Struggle for Croatian Independence”, a prvi primjerak uručen je predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović.

Riječ je o prvoj hrvatskoj knjizi o Domovinskom ratu na engleskom jeziku koja se u tiskanom i elektroničkom obliku može nabaviti preko internetskih stranica Amazona! U njoj se opisuju najvažniji događaji koji su obilježili raspad Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i nastanak Republike Hrvatske, tako da pokriva niz događaja koji počinju 23. svibnja 1985., kad su srpski akademici odlučili da se napravi Memorandum Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), koji u slučaju raspada Jugoslavije predviđa stvaranje velike Srbije, a završava 8. kolovoza 1995., kad se u „Oluji” Hrvatskoj vojsci predao cijeli 21. kordunski korpus srpske vojske.

Knjigu je uredio Žarko Ivković, tekst na engleski preveo Michael Durgo, za tehničku pripremu tiskanog i elektroničkog izdanja zaslužna je Andrea Durgo, a cijeli projekt pokrenula je Zaklada „Zvonko Bušić Taik” koju vodi Julienne Bušić.
Knjiga s mekim koricama može se nabaviti na Amazonu po cijeni od 14,99 dolara, a inačica za Kindle stoji 6,24 dolara.
(Večernji.hr)