Za ovu priredbu snage su ujedinile četiri udruge iz Schaffhausena: NK Dinamo, HKUD Fala, HKD Matija Gubec i CROFit

Dvorana Reckensaal u malom mjestu Thayngen pokraj Schaffhausena bila je u subotu, 9. rujna Hrvatska u malom. Za ovu prvu Hrvatsku humanitarnu noć snage su ujedinile četiri udruge iz Schaffhausena: NK Dinamo , HKUD Fala, HKD Matija Gubec i CROFit i pozvale sunarodnjake da uz dobru zabavu, podrže ovu hvalevrijednu akciju.

Organizatori su bili Mateja Đukić, Dražen Bukovec, Ivan Tominac, Josip Krajinović, Hrvoje Petrić, Katarina Dujmović, Mihael Adžić, Marin Čavka, Mirjana Kralovec, Mirko Komin, Ivan Hren s predstavnicima humanitarne udruge. Na fotografiji nedostaju Ivan Filipin i Ivana Pavletić.

Tražeći projekt koji bi podržali, stupili su u kontakt s predstavnicima Hrvatske Humanitarne udruge u Švicarskoj (HHUŠ), koji su predložili da skupljena sredstva idu na račun udruge za projekt koji je namijenjen financiranju obitelji koje nakon operacije malih pacijenata i zračenja u domovini dolaze u Švicarsku na protonsko zračenje u Paul Scherrer Institut.

Voditeljice programa Katarina Dujmović i Mateja Đukić otvorile su Večer prigodnim govorom na hrvatskom i njemačkom jeziku, posebno pozdravivši konzulicu II Jelenu Biljan, fra Miku Stojića, predstavnika župe Sv. Petar, Josifa Trajkova, učiteljice HN Jelenu Bušić i Tamaru Vadlja, te predstavnike humanitarne udruge koji su joj nazočili. Hrvatsku humanitarnu udrugu i projekt predstavili su predsjednik Mato Bubalović i dopredsjednica Ruža Studer.

Zabavni dio bio je ispunjen veseljem, druženjem, plesom i pjesmama uz Tamburaški sastav Crveno lišće iz Stuttgarta i Quattro bend iz Schaffhausena. Plesalo se i zabavljalo u odličnom raspoloženju do sitnih sati.

Fotogalerija