Župa je proslavila je svoju zaštitnicu – Gospu Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, a svečano misno slavlje u punoj crkvi Sv. Dionizija u Kelkheimu predvodio jefra Tomislav Dukić u zajedništvu s domaćinom župnikom fra Marinkom Vukmanom

Hrvatska katolička župa proslavila je svoju zaštitnicu – Gospu Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta. Svečano misno slavlje u tom je povodu u punoj crkvi Sv. Dionizija u Kelkheimu predvodio fra Tomislav Dukić u zajedništvu s domaćinom župnikom fra Marinkom Vukmanom.

 

                                                                      .130923 gospa2

Prije misnog slavlja išlo se u ophodu od sakristije kroz dvorište ispred crkve te u crkvu, u kojem su mladi u hrvatskim narodnim nošnjama nosili sliku s reljefom Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta i položili je ispred oltara.Sve je na početku pozdravio fra Marinko koji je ujedno predmolio posvetnu molitvu hrvatskog naroda Gospi – Kraljici Hrvata. O. Dukić je u propovijedi podsjetio kako većina hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj i u svijetu nosi ili ime bl. Alojzija Stepinca ili se na poseban način utječe Majci Božjoj. Nakon obnove krsnih obećanja, fra Marinko je blagoslovio vjernike. Milodari te nedjelje bili su namijenjeni za potrebe Caritasa. Misno slavlje uveličao je župni mješoviti zbor pod vodstvom s. Magdalene Višić.i orguljskom pratnjom Hrvoja Barnjaka. Pri izlazu iz crkve vjernicima su se dijelile sličice s molitvom i likom Gospe Velikoga hrvatskog krsnog. Za sve vjernike je ispred crkve priređen zajednički agape. 
(http://www.crodnevnik.de)
Tekst : Adolf Polegubić