Obljetnicu su proslavili u organizaciji Hrvatskog kuba Jadran te Hrvatske župe Sv. Leopolda Mandića. Svečanu svetu misu je predvodio vlč. Marko Jukić, vikar za Hrvate uz služenje đakona  vlč. Vjerana Nakića

Hrvati u Peruu su u subotu, 24. veljače proslavili 70. godišnjicu dolaska najveće grupe Hrvata u tu zemlju na zapadu Južne Amerike.
Okupili su se u glavnom gradu Limi, i obljetnicu proslavili u organizaciji Hrvatskog kuba Jadran te Hrvatske župe Sv. Leopolda Mandića.
Svečanu svetu misu je predvodio vlč. Marko Jukić, vikar za Hrvate uz služenje đakona  vlč. Vjerana Nakića.
Ovaj datum Hrvatima u Peruu jako puno znači, jer je na taj dan 1948., u luku Callao, brodom došlo ukupno 626 useljenika, 552 odrasle osobe, 74 maloljetnika i dvoje tek rođene djece. Većina iskrcanih bili su Hrvati iz talijanskih izbjegličkih logora Fermo i Bagnoli.
– Nakon svete mise u prostorijama župnog dvora proveli smo ugodne trenutke druženja u društvu Nikole Rogića i Milana Orlića. Ovom proslavom iz godine u godinu želimo sačuvati naše korijenje i naš identitet , kazao je predstavnik Hrvatskog svjetskog kongresa u Peruu Mirko Lissa Vodanović.
(Fenix Magazin)