Svečanom misnom slavlju u crkvi Sv. Martina pribivao je i gk RH iz Düsseldorfa dr. Ivan Bulić te Franz-Thomas Sonka, koji je na čelu Referata dušobrižništvo za katolike drugih materinskih jezika u toj biskupiji. Više je vjernika u misnom slavlju sudjelovalo u hrvatskim narodnim nošnjama

Hrvatska katolička misija (HKM) Donja Rajna – Moers sa sjedištem u Moersu u biskupiji Münster 9. lipnja proslavila je 40. obljetnicu djelovanja. Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Martina, u kojoj se Hrvati katolici iz te misije okupljaju na nedjeljno misno slavlje, predvodio je umirovljeni pomoćni biskup biskupije Münster Dieter Geerlings u zajedništvu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, tajnikom Franjevačke provincije Bosne Srebrene iz Sarajeva fra Damirom Pavićem, domaćim njemačkim župnikom župe sv. Martina u Moersu Heinrichom Bösingom, bivšim voditeljem misije fra Markom Jukićem, domaćinom – voditeljem HKM Moers fra Josipom Filipovićem te s još četvoricom hrvatskih redovničkih i biskupijskih svećenika. Misnom slavlju pribivao je i gk RH iz Düsseldorfa dr. Ivan Bulić te Franz-Thomas Sonka, koji je na čelu Referata dušobrižništvo za katolike drugih materinskih jezika u toj biskupiji. Više je vjernika u misnom slavlju sudjelovalo u hrvatskim narodnim nošnjama.
Prvi voditelj misije bio je fra Pavao Obrdalj, nakon kojega je misiju vodio fra Marko Jukić. Fra Marka je zamijenio fra Luka Šarčević, a od 2016. godine vodstvo misije povjereno je fra Josipu.
Na kraju misnog slavlja prigodnu riječ uputio je vlč. Bösing, koji je istaknuo dugogodišnju plodonosnu suradnju između te njemačke župe i hrvatske misije. Čestitku je uputio i Franz-Thomas Sonka. Uime Franjevačke provincije Bosne Srebrene, provincijala fra Joze Marinčića i u svoje osobno ime čestitku je uputio tajnik provincije fra Damir Pavić. Prigodnu riječ uputio je bivši voditelj misije fra Marko Jukić.
Misno slavlje animirao je mješoviti pjevački zbor iz Lembecka pod vodstvom Branka Bafa.
Prije misnog slavlja u crkvi Sv. Martina priređen je prigodni slavljenički koncert na kojem su nastupili misijski zbor mladih i misijski mješoviti zbor pod vodstvom pastoralnog suradnika Darka Lovrinovića. Nastupili su i mješoviti pjevački zbor iz Lembecka pod vodstvom Branka Bafa i Klapa „Bandira” iz HKM Düsseldorf pod vodstvom Frane Milića. Program je vodio voditelj HKM Aachen fra Pavo Filipović. (IKA)