Svetim misama, molitvama i pjesmama, pred tijelom blaženice u kotorskoj crkvi Sv. Marije od Rijeke, proslavljena je svetkovina bl. Ozane Kotorke, dominikanske trećoredice i suzaštitnice grada Kotora

Svetim misama, molitvama i pjesmama, pred tijelom blaženice koje se neraspadnuto čuva u kotorskoj crkvi Sv. Marije od Rijeke, svečano je 27. travnja proslavljena svetkovina bl. Ozane Kotorke, dominikanske trećoredice i suzaštitnice grada Kotora. Proslava je počela već rano ujutro, kada je u 6 h slavljena prva misa, nakon koje su uslijedile još dvije jutarnje mise. Euharistiju u 10 h predslavio je o. Nikola Mioč OP, a propovijedao je mons. Srećko Majić, peraški župnik. Na misi su bili prisutni dominikanski novaci, sestre dominikanke te brojni hodočasnici iz Dubrovnika, koji su došli u pratnji o. Mioča, potpriora dubrovačkog dominikanskog samostana. Pjevanje je animirala s. Dragica Kuštre.
Svečanu pontifikalnu misu u 18 sati predvodio je kotorski biskup mons. Ilija Janjić, a koncelebrirali su svećenici i đakon kotorske biskupije, te mons. Lovro Cindori koji je došao s hodočasnicima iz Zagreba, o. Mihael M. Tolj OP i dr. sc. fra Stipo Kljajić, superior samostana sv. Križa u Gružu. Na početku sv. mise, prije propovijedi, biskup je pozdravio sve hodočasnike iz Hrvatske i svih krajeva kotorske biskupije, te goste koncelebrante.
Sveta misa završila se molitvom pred neraspadnutim tijelom blaženice i cjelivanjem njezinih relikvija. Euharistijsko slavlje je svojim pjevanjem uveličao zbor kotorske katedrale, pod ravnanjem prof. Andree Orlando, dok je za orguljama bio Kristijan Bojović.

Fotogalerija