Generalni konzul Zvonko Plećaš na prigodnom prijemu u Düsseldorfu okupio je preko 200 gostiju, među kojima brojne hrvatske i njemačke diplomate, gospodarstvenike, članove vlade Sjeverne Rajne Vestfalije. Oko dvjestotinjak hrvatskih i njemačkih gostiju Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu slavilo je sinoć Dan državnosti

Generalni konzulat Republike Hrvatske 24. lipnja proslavio je Dan državnosti RH. U hotelu Hyatt Regency, gk Zvonko Plećaš je na prigodnom prijemu okupio preko 200 gostiju, među kojima brojne hrvatske i njemačke diplomate, gospodarstvenike, članove vlade Sjeverne Rajne Vestfalije… U svom je pozdravnom govoru kazao kako je iseljeništvo bilo sudionik i čimbenik procesa u kojem je, ne samo stvorena, već u Domovinskom ratu izborena, naša samostalnost i neovisnost kao trajni oslonac da svoji u svojoj državi odlučujemo i upravljamo svojom sudbinom.
Oko dvjestotinjak hrvatskih i njemačkih gostiju Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu proslavilo je sinoć, 25. lipnja u stuttgartskom restoranu Ana Dan državnosti.
Uz brojne predstavnike vlade Baden Württemberga, diplomate , gospodarstvenike, istaknute voditelje hrvatskih katoličkih, kulturnih i sportskih zajednica skupu je nazočio i zastupnik u njemačkom parlamentu Josip Juratović te predstavnik ministarstva za integraciju BW Wolf–Dietrich Hamann.
U pozdravnom govoru generalni konzul Slavko Novokmet se osvrnuo na kratku povijest nastajanja RH i objasnio kakvo značenje ima ovaj praznik.
U zabavnom dijelu programa nastupila je ženska klapa iz Stuttgarta Filiae Croatia i tamburaški sastav“ Zlatni vezovi“.
(Fenix Magazin)

Pogledajte fotogalerije fenix-magazin.com i fenix-magazin2.com