Obljetnica HKC-a Sv. Nikola Tavelića u St. John’s Parku će se obilježiti svetom misom koju će predvoditi i propovijedati dr. prof. Tonći Matulić, dekan KBF-a u Zagrebu. Održat će se i svečani zajednički ručak hrvatske zajednice te veliki godišnji izlet u crkvenom dvorištu 

U tijeku su velike pripreme za svečanu proslavu 30. obljetnice HKC-a Sv. Nikola Tavelića u St. John’s Parku koja će se obilježiti u nedjelju, 15. studenoga. Najprije će se služiti sveta misa koju će predvoditi i propovijedati dr. prof. Tonći Matulić, dekan KBF-a u Zagrebu, koji se u Sydneyju nalazi povodom godišnjih duhovnih vježbi.
Održat će se i svečani zajednički ručak na kojega su pozvani članovi prvog crkvenog odbora zajednice, kao i ostali članovi hrvatske zajednice. Tom prilikom bit će riječi o prvim danima ovog HKC-a, u znak sjećanja i zahvalnosti svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se Centar izgradi i služi hrvatskim vjernicima kroz ovih 30 godina.
Istovremeno, u crkvenom dvorištu organizirat će se veliki godišnji izlet, a Naselje Kardinala Stepinca dobit će na dar novi kip prve australske svetice Mary McKillop.

Tekst: Franjo Harmat