Proslava je započela misnim slavljem u župnoj crkvi u Freienbachu kojeg je predvodio fra Slavko Antunović uz pratnju s. Zdenke Ćavar na orguljama. Nastavljena je u župnoj dvorani nastupom učenika Hrvatske nastave pod vodstvom učiteljica Maje Crnjac i Aleksandre Šeremet

Tradicionalna proslava Sv. Ive u Freienbachu, u organizaciji Misijskih vijeća Pfäffikon, Einsiedeln, te Hrvatske katoličke misije Zug održana je 19. lipnja. Proslava je započela misnim slavljem u župnoj crkvi u Freienbachu kojeg je predvodio fra Slavko Antunović uz pratnju s. Zdenke Ćavar na orguljama.
Nakon mise proslava je nastavljena u župnoj dvorani nastupom učenika Hrvatske nastave pod vodstvom učiteljica Maje Crnjac i Aleksandre Šeremet. U zanimljivom i raznovrsnom programu nizale su se vesele pjesme, igrokazi i recitacije. Po završetku službenog programa proslava je nastavljena uz razgovor i druženje, te bogatu ponudu hrane, pića i kolača.
Sljedeće okupljanje vjernika misije Zug bit će 3. rujna, kada će se održati 19. po redu hodočašće Gospi Velikog krsnog zavjeta u Einsiedeln, te 1. listopada u Waldmannhalle u Baaru u okviru 9. Hrvatske večeri na kojoj će gostovati Ivan Zak s pratećim sastavom iz Hrvatske.

Fotogalerija