Svečanu proslavu štovatelja sv. Vlaha iz New Yorka, New Jerseyja i Connecticuta su svojim prisućem uveličale Marina Rogina, konzulica RH u New Yorku, kao i Jasmina Dinić iz Hrvatske misije pri UN-u

Dubrovčani i štovatelji sv. Vlaha iz New Yorka i okolice okupili su se na svečanoj večeri 1. veljače da skupa dočekaju blagdan Kandelore u Gradu i dostojanstveno proslave 1042. Festu svoga parca i nebeskog zaštitnika Dubrovnika sv. Vlaha. Svečanu proslavu su svojim prisućem uveličale Marina Rogina, konzulica RH u New Yorku, kao i Jasmina Dinić iz Hrvatske misije pri UN-u.
U veselom društvu su se štovatelji sv. Vlaha iz New Yorka, New Jerseyja i Connecticuta, i s mislima na procesiju, grličanje i barjake sv. Vlaha u Gradu, prisjetili svih svojih prijatelja i građana najdražeg im grada pod Srđem.
Na kraju ove lijepe svečanosti, i nakon himne sv. Vlaha, svi su pohrlili doma da na HTV-u i Radio Dubrovniku pogledaju i poslušaju svečano otvaranje Feste sv. Vlaha i puštanje golubica “na taraci” crkve Sv. Vlaha u Dubrovniku.
Svim građanina dubrovačkog područja i cijele Hrvatske, kao i svima našima u širokom svijetu šalju najsrdačnije pozdrave izdaleka i čestitaju Festu sv. Vlaha i Dan Grada Dubrivnika.

Tekst: Pero Baljević