U Muzeju blaženog Alojzija Stepinca (pokraj katedrale) održat će se projekcija dokumentarnog filma „Moja je savjest čista”, redatelja Marija Raguža. U istom Muzeju, idućeg dana nakon večernjeg euharistijskog slavlja održat će se projekcija dokumentarnog filma „Neukrotivi kardinal” u režiji Mirele i Ivana Cigića, koji je protekle godine na Međunarodnome katoličkom festivalu filma i multimedije u Niepokalanowu osvojio 3. nagradu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će na Stepinčevo, 10. veljače svečano euharistijsko slavlje u 19 sati u zagrebačkoj katedrali. Istog dana u zagrebačkoj će se katedrali održati euharistijska slavlja s obredom pepeljenja u 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati.
U 14.30 sati bogoslovi Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa upriličit će uz grob blaženog Alojzija Stepinca molitveni susret, svetu uru preminuća, tijekom koje će riječju i pjesmom obnavljati trenutke Blaženikova prijelaza u vječnost. Uoči Stepinčeva bit će trodnevna duhovna priprava.
Prvog dana trodnevnice, 7. veljače, euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali predvodit će zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Drugog dana trodnevnice, 8. veljače, euharistijsko slavlje predvodit će zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, dok će trećeg dana trodnevnice uoči Stepinčeva, 9. veljače, euharistijsko slavlje predvoditi zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić. Sva slavlja započinju u 18 sati.
Nakon večernjeg euharistijskog slavlja drugog dana trodnevnice, u ponedjeljak 8. veljače, u Muzeju blaženog Alojzija Stepinca (pokraj katedrale) održat će se projekcija dokumentarnog filma „Moja je savjest čista”, (www.youtube.com1)(www.youtube.com2) redatelja Marija Raguža. U istom Muzeju, idućeg dana nakon večernjeg euharistijskog slavlja održat će se projekcija dokumentarnog filma „Neukrotivi kardinal” u režiji Mirele i Ivana Cigića, koji je protekle godine na Međunarodnome katoličkom festivalu filma i multimedije u Niepokalanowu osvojio 3. nagradu, najavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.
Blagdan blaženog Alojzija Stepinca mučenika, proslavit će se u hrvatskoj crkvi Svetog Jeronima u Rimu u nedjelju, 7. veljače euharistijskim slavljem u 18 sati. Svečanu misu predvodit će kardinal Velasio De Paolis.
(IKA)