Manifestaciji su prisustvovali hrvatski veleposlanik Joško Paro i Sanja Laković, generalna konzulica u Chicagu. Tijekom programa pročitana su pisma guvernera države Illinois Brucea Raunera, gradonačelnika Chicaga Rahma Emanuela i glavne državne odvjetnice Illinoisa Lise Madigan

Hrvatsko iseljeništvo u Chicagu obilježilo je 25. godišnjicu hrvatske neovisnosti. Na Daley Plazi nastupile su folklorne grupe Kardinal Stepibac, Hrvatska loza, Hrvatska škola Presveto srce i Tamburica Waukegen.
Hrvatsko-američki dani, događaj koji se u novije vrijeme obilježava od 2005. godine, održan je 13. svibnja u središtu grada. Organizatori su za posjetitelje pripremili plakate i letke sa zanimljivostima o domovini te razne hrvatske proizvode.
Tijekom programa pročitana su pisma guvernera države Illinois Brucea Raunera, gradonačelnika Chicaga Rahma Emanuela i glavne državne odvjetnice Illinoisa Lise Madigan.
Manifestaciji su prisustvovali Joško Paro, hrvatski veleposlanik u SAD-u i Sanja Laković, generalna konzulica u Chicagu.

Fotogalerija