20.godišnjicu uspješnog rada u Hugenottenhalle upriličili su svečanu proslavu na kojoj se okupilo mnoštvo članova i gostiju, među kojima su bili i gradonačelnik Neu Isenburga, kao i gk RH u Frankfurtu Josip Špoljarić

Hrvatska kulturna zajednica u Neu Isenburgu protekle je subote obilježila svoj veliki jubilej- 20.godišnjicu uspješnog rada. Tom prigodom u Hugenottenhalle upriličili su svečanu proslavu na kojoj se okupilo mnoštvo članova i gostiju, među kojima su bili i gradonačelnik Neu Isenburga, kao i gk RH u Frankfurtu Josip Špoljarić. Oni su ovom prigodom hrvatskim kulturnim djelatnicima uputili samo riječi zahvale za dugogodišnju uspješnu prezentaciju hrvatske kulture u ovom gradu nadomak Frankfurta.
Na pozornici su se predstavili brojni folklorni sastavi, plesalo se i pjevalo uz glazbenu skupina Bon-ton, a goste je pozdravio i književnik, urednik iz Slobodne Dalmacije, Ivan Ugrin, predstavljajući svoju knjigu: “Još Hrvatska nij’ propala”.
Zahvale organizatorima idu Heinrichu Schmitu, Tei i Šimi Rašici, obitelji Frane Brale, Katušićima, Zori Krešić i svima drugima koji su godinama podupirali ovu zajednicu. Voditeljica večeri bila je Irena Balić.

Pogledajte fotografije