Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić predvodio je večernje koncelebrirano euharistijsko slavlje u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima gdje se okupila hrvatska rimska zajednica, svećenici na studiju ili službi u Rimu, časne sestre, studentice i studenti laici, te rektori i predstavnici drugih papinskih kolegija i brojni Talijani prijatelji Zavoda. Na proslavi su također sudjelovali diplomatski predstavnici Hrvatske i BiH

Papinski hrvatski zavod Svetoga Jeronima proslavio je u utorak, 30. rujna svetkovinu svoga zaštitnika. Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić predvodio je večernje koncelebrirano euharistijsko slavlje u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima gdje se okupila hrvatska rimska zajednica, svećenici na studiju ili službi u Rimu, časne sestre, studentice i studenti laici, te rektori i predstavnici drugih papinskih kolegija i brojni Talijani prijatelji Zavoda. Na proslavi su također sudjelovali diplomatski djelatnici: Filip Vučak – veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici, Slavica Karačić – veleposlanica BiH pri Svetoj Stolici i Damir Grubiša – veleposlanik RH u Italiji. Isto je tako na euharistijskom slavlju sudjelovala skupina hodočasnika iz župe Sv. Marka u Makarskoj sa svojim župnikom mons. Pavlom Banićem. Za orguljama svirao vlč. Josip Vidas, svećenik student iz Krčke biskupije.
Rektor Zavoda mons. Jure Bogdan pozdravio je sve nazočne te prenio čestitke hrvatskih biskupa i bivših pitomaca koje su ovih dana pristigle. Među nazočnim je gostima osobito istaknuo s. Miroslavu Bradicu, vrhovnu poglavaricu Sestara milosrdnica, kojoj je zahvalio za punih devedeset godina djelovanja sestara milosrdnica u Zavodu, od listopada 1924. do danas.
Pri završetku misnoga slavlja, rektor Bogdan izrekao je riječi zahvale te je svima preporučio osobito dvije molitvene nakane: za biskupe koji će se od iduće nedjelje okupiti u Rimu na Izvanrednoj sinodi o braku i obitelji, te za kanonizaciju blaženoga Alojzija Stepinca.
Inače, proslava svetoga Jeronima započela je dan prije molitvom Prve večernje na kojoj su sudjelovali svi svećenici članovi Zavoda. Na samu svetkovinu Zavod je za objed ugostio rektore i predstavnike drugih papinskih zavoda u Rimu, a nakon večernjega euharistijskog slavlja svi su nazočni vjernici bili pozvani na domjenak u prostorijama Zavoda.
(KTA)