U prostorijama HD Sydney, u Punchbowlu, održana je centralna proslava Dana državnosti u organizaciji Ujedinjenih hrvatskih klubova u NSW-u i Hrvatsko-australskog vijeća, a uz suradnju hrvatskog GK u Sydneyju

U prostorijama HD Sydney, u Punchbowlu, 25. lipnja, održana je centralna proslava Dana državnosti RH u organizaciji Ujedinjenih hrvatskih klubova u NSW-u i Hrvatsko-australskog vijeća, a uz suradnju hrvatskog GK u Sydneyju.
U klupskom restoranu “Zagreb” priređen je domjenak za uzvanike, među kojima su bile poznate osobe iz australskog političkog i javnog života, kao i ugledni predstavnici hrvatske zajednice Sydneyja.
Održani su i prigodni govori, a među govornicima je bila i Sandra Štetić, konzul gerant GK RH u Sydneyju. Govor je održao i David Clarke, predstavnik vlade NSW-a, koji je tom prilikom zastupao predsjednika australske savezne vlade Tonyja Abbotta.
U kulturnom programu nastupile su hrvatske folklorne grupe “Mladi Frankopani” i “Sydney” s nekoliko plesova iz hrvatskih krajeva. Prisutne je oduševio i nastup mladog ansambla “Vukovar” koji se predstavio melodijama iz Hrvatskog zagorja.
Na kraju programa,voditeljica Natali Žabek najavila je reviju narodnih nošnji iz svih krajeva Hrvatske.
Slavlje se nastavlja i u nedjelju, 29. lipnja u HK Kralj Tomislav hrvatskim piknikom.

Tekst i fotografije: Franjo Harmat