Odigrana je prijateljska utakmica između NK Croatije i gostiju iz Vojvodine na stadionu NK Croatie Juchhof. Goste i domaćineokupljene u Domu NK Croatije zabavljao je TS Kolovrat iz Luzerna

NK Croatia Zürich www.nkcroatia.ch 18. listopada obilježila je 45. obljetnicu postojanja na stadionu Juchhof, i kasnije u Domu NK Croatia.
Gosti kluba bili su vojvođanski Hrvati, točnije nogometna reprezentacija Hrvata iz Srbije (Vojvodine), na čelu s Petrom Kuntićem, predsjednikom Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata (DSHV), ujedno i članom HNV-a, Mariom Vrseljom, zamjenikom predsjednika mladeži DSHV-a te Ivanom Budinčevićem. U njihovoj pratnji je bila i reporterka TV Vojvodine Anita Žanić, koja je za tu televizijsku kuću snimila prilog s utakmice, koji će biti prikazan na toj televiziji u sklopu emisije namijenjene manjinama u Srbiji. Snimatelj je bio Ante Bandić iz Pfäffikona SZ.
Odigrana je prijateljska utakmica između NK Croatije i gostiju iz Vojvodine na stadionu NK Croatie Juchhof, a utakmicu je sudio Josip Jelečević. NK Croatia je povela već nakon nekoliko minuta igre, ali su gosti iz Vojvodine uspjeli izjednačiti. Rezultat od 1:1 ostao je do kraja utakmice.
Goste je u Domu NK Croatia pozdravio predsjednik NK Croatia Stjepan Špehar pozdravio u ime Upravnog odbora kluba. Pozdravio je sve igrače, posebno prisutne osnivače kluba – Stjepana Jankovića i Andriju Hudinčeca.
Okupljenima u Domu obratio se i zamjenik predsjednika Mladeži DSHV-a Mario Vrselja, zahvalio na pozivu na proslavu. Najavio je mogućnost da Hrvatsko nacionalno vijeće ugosti NK Croatiju u Srijemskoj Mitrovici ili Subotici, što je popraćeno velikim pljeskom prisutnih.
Prisutnima se obratio i predsjednik DSHV-a Petar Kuntić, koji se također zahvalio na gostoprimstvu i uručio nekoliko prigodnih darova.
Goste i domaćine zabavljao je TS Kolovrat iz Luzerna.

Fotografije potražite na www.croatia.ch