Izdavanjem ove publikacije prepoznaje se važnost fokusiranog pristupa turističkoj valorizaciji onog najboljeg u baštini, u ovom slučaju arheološkoj, i daje dodatni poticaj i doprinos prepoznatljivosti hrvatskih destinacija

Gradski muzej Vinkovci organizirao je, a u povodu predstojećeg Dana grada Vinkovaca, promociju publikacije “20 top arheoloških destinacija Hrvatske”, u izdanju Ministarstva turizma RH. Promocija je održana 18. srpnja u gradskoj vijećnici grada na Bosutu.

– Razvoj kulturnog turizma u Hrvatskoj jedan je od prioriteta Vlade Republike Hrvatske određenih Strategijom razvoja turizma RH do 2020. godine. Ministarstvo turizma izdavanjem ove publikacije, prepoznajući važnost fokusiranog pristupa turističkoj valorizaciji onog najboljeg u baštini, u ovom slučaju posebice arheološkoj, daje dodatni poticaj i doprinos prepoznatljivosti hrvatskih destinacija – istaknuto je na promociji.

Publikaciju, kao i destinaciju Vinkovci, predstavili su zamjenica ravnatelja vinkovačkog Gradskog muzeja Anita Rapan Papeša, ravnatelj Arheološkog muzeja u Zagrebu Sanjin Mihelić, voditelj Odjela za informiranje i održavanje mrežnih stranica pri Ministarstvu turizma RH Bosiljko Domazet, kao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima.
(Glas Slavonije)