Monografija Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor 2001.-2012. godine, autora Darija Musića, promovirana je u Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi. O njoj su govorili Tripo Shubert, prvi predsjednik Društva, Mirko Vičević, aktualni predsjednik i Ljerka Sindik, predsjednica tivatske podružnice HGD-a, koja je pročitala je pismo nenazočnog autora

Monografija Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor 2001.-2012. godine, autora Darija Musića, promovirana je 19. studenoga u Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi.
O monografiji su govorili Tripo Shubert- prvi predsjednik Društva, Mirko Vičević, aktualni predsjednik i Ljerka Sindik, predsjednica tivatske podružnice HGD-a, koja je pročitala je pismo nenazočnog autora Darija Musića.
– U monografiji su taksativno pobrojani svi najznačajniji događaji i aktivnosti Društva. Ova publikacija je najvažniji tumač vremena u kojem djeluje HGD, kazao je Tripo Schubert.
U umjetničkom djelu programa sudjelovali su Mandolinski orkestar HGD CG “Tripo Tomas”, Amatersko kazalište HGD CG “Petar Tomas” i sastav „Lungo Mare”. (Radio Dux)