Predstavljene su knjige Ivana Milkovića Lička štokavska ikavica te Ričoslovlje Šime Starčevića čiji je pretisak objavljen u povodu 200. obljetnice objavljivanja prve hrvatske gramatike napisane na hrvatskom jeziku

Ličko zavičajno društvo Vila Velebita organiziralo je u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi tematsko predavanje pod naslovom Lička ikavica – neostvareni hrvatski književni jezik. Uvodničar i moderator predavanja, prof. dr. Josip Fajdić i prof. Tomislav Radonić tijekom predavanja javno su postavili pitanje identiteta hrvatskog jezika skorim ulaskom Hrvatske u članstvo zemalja EU, o čemu su govorili i gosti sa zagrebačkog Učiteljskog fakulteta prof. dr.. Ante Bežen i prof. dr. Ante Selak. Predstavljene su knjige  Ivana Milkovića Lička štokavska ikavica te Ričoslovlje Šime Starčevića čiji je pretisak objavljen u povodu 200. obljetnice objavljivanja prve hrvatske gramatike napisane na hrvatskom jeziku.
– Naziv knjige koju predstavljamo je Nova ričoslovica Ilirička, a napisao ju je Šime Starčević, lički svećenik, koji je živio u Karlobagu početkom 19. stoljeća. Kao prva hrvatska gramatika, od izuzetnog je značaja za identitet hrvatskoga jezika, a napisana je ličkom ikavicom. Uz knjigu Ričoslovlje, predstavljamo i rječnik ličke ikavice koji je napisao suvremeni autor iz Gospića Ivan Milković, kao i Starčevićevu knjigu Prozodija koju je zalaganjem profesora Ante Selaka pripremila Helena Delaš, a objavila Biblioteka Croaticum – rekao je uoči predstavljanja prof. Bežen.
(Glas Slavonije)