Promotori na sarajevskoj promociji su akademik Miloš Trifković, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, pomoćnik ministrice kulture i sporta FBiH Predrag Mitrović, autor dr. sc. Hrvoje Šapina i prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak

U povodu obilježavanja 25. obljetnice obnove, HKD Napredak će u utorak, 5. lipnja 2018. u 18 sati u Napretkovu klubu Lira upriličiti predstavljanje monografije „HKD Napredak 1990. – 2015.“ Riječ je o kapitalnom djelu koje o djelovanju Društva kroz četvrt stoljeća govori na čak 564 stranice velikog formata. Zapravo, obim Monografije je očekivan, budući obuhvaća mnoga polja djelovanja, od izdavaštva i medijskih projekata, preko izložbi i tribina, pa do stipendiranja učenika i studenata te humanitarnog rada, osobito u vrijeme rata.
Ova knjiga otkriva nam kako je Napredak organizirao 7482 kulturna događaja – 942 manifestacije u Sarajevu i 6540 manifestacija u podružnicama koje djeluju diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske i nizu europskih zemalja. Posebnu pozornost zaslužuju oni dijelovi monografije koji govore o djelovanju Društva u prvim godinama nakon obnove. Dakako, riječ o vrlo turbulentnom političkom ozračju i napose agresiji na našu zemlju. Predgovor za Napretkovu monografiju napisao je kardinal Vinko Puljić.
Promotori na sarajevskoj promociji su akademik Miloš Trifković, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, pomoćnik ministrice kulture i sporta FBiH Predrag Mitrović, autor dr. sc. Hrvoje Šapina i prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak. (hkdnapredak.com)