Hrvatski je štand imao izvrsnu posjećenost tijekom oba dana trajanja, a posjetiteljima je podijeljena velika količina brošura i hrvatskih slatkiša

Međunarodni sajam turizma u Ottawi, „Travel and Vacation Show“, održan je 25. i 26. ožujka u Shaw Centre-u u samom središtu Ottawe. Sajam svake godine privuče preko 17.000 posjetitelja, a svoju turističku ponudu predstavilo je oko 200 izlagača iz cijelog svijeta.

Kao i ranijih godina, hrvatski je štand imao izvrsnu posjećenost tijekom oba dana trajanja, a prvoga dana sajam je posjetio i ottawski gradonačelnik Jim Watson te se slikao s veleposlanicom Matković ispred hrvatskog štanda.

Posjetiteljima je tijekom dvodnevnog sajma podijeljena velika količina brošura i hrvatskih slatkiša u čemu su sudjelovali svi djelatnici Veleposlanstva. Ove godine na sajmu je bila prisutna i Ingrid Padjen Đurić, pomoćnica direktora TZ Sisačko-moslavačke županije promovirajući detaljnije i taj dio Hrvatske.

Tijekom trajanja sajma neki od izlagača održali su i seminare za posjetitelje te na taj način dodatno promovirali destinacije koje nude. Ove su godine prezentaciju držale dvije turističke agencije koje u svojoj ponudi nude i Hrvatsku; Celebritours i OK Cycle Tours.

U prezentaciji Celebritoursa posebno je istaknuto kako je od svih 15 zemalja koje imaju u svojoj ponudi, u posljednjih desetak godina upravo Hrvatska najbolje prodavana destinacija.
(ca.mvep.hr)