Ciparova knjiga „Ono malo duše“ /“Ein Hauch von Seele“ – Priče o djetinjstvu, iseljeništvu, povratku, bit će promovirana u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, a Hrvatski glas Berlin će u dogledno vrijeme upriličiti i berlinsku promociju

Uredništvo Hrvatskog glasa Berlin tiskalo je knjigu naslova „Ono malo duše“ /“Ein Hauch von Seele“ – Priče o djetinjstvu, iseljeništvu, povratku, autora Emila Cipara. Promocija knjige je u Slavonskom Brodu, 11. prosinca, u Gradskoj knjižnici s početkom u 18 sati.
Istovremeno će kolege novinari s brodskog portala SBplus u kojemu je Emil Cipar bio suradnik, novinar- kroničar i kolumnist, a u povodu pete obljetnice njihova glasila, predstaviti knjigu sabranih Emilovih tekstova objavljenih na ovom portalu, ponajviše u rubrici „Hrvatska-was ist das“ čiji naslov je ponijela i knjiga.
Na promociji će biti predstavljena i izložba novinarskih fotografija Emila Cipara. Pjevat će ženski vokalni sastav Adastra.
Knjiga „Ono malo duše“ koju je uredio i izdao Hrvatski glas Berlin, sadrži izbor tekstova Emila Cipara, objavljenih na našem portalu u deset rubrika, u vremenu od 2008. do 2014. godine. Pedeset i devet izabranih tekstova, od preko 3oo objavljenih, svjedoči život, djetinjstvo, iseljeništvo i povratak u rodni kraj suosnivača, urednika i vrsnog kolumniste Hrvatskog glasa Berlin, pokojnog Emila Cipara.
Knjigu su uredili: Sonja Breljak i Antonio Gavran. U izboru tekstova sudjelovale su: Sandra Marelja Muić i Marija Kukić. Lektorica je Marta Gubina. A grafička urednica: Sonja Smolec. Sažetak na njemačkom jeziku je sačinila Mirela Bajlović Marasović. A naslovnica knjige, portret Emila Cipara, rad je akademskog slikara Marka Kerna.
Izdavanje knjige kao i rad Hrvatskog glasa Berlin u 2015. godini sufinancirao je Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Nakon predstavljanja knjiga u Slavonskom Brodu, Hrvatski glas Berlin će u dogledno vrijeme upriličiti i berlinsku promociju.
(Hrvatski glas Berlin)