Nastup na 38. godišnjem, proljetnom koncertu u dvorani Algonquin Collegea trajao je nešto više od dva sata, a posebni gosti bili su članovi folklorne skupine ‘Kralj Zvonimir’ iz Norvala

Hrvatska folklorna skupina ‘Croatoan’ iz Ottawe 7. svibnja je održala 38. godišnji, proljetni koncert u dvorani Algonquin Collegea. Njihov nastup trajao je nešto više od dva sata, a posebni gosti koncerta bili su članovi folklorne skupine ‘Kralj Zvonimir’ iz Norvala, izvijestili su na web stranicama hrvatskog veleposlanstva u Kanadi.
Ova folklorna skupina osnovana je još 1978. godine, a danas broji gotovo 70 članova u dobi od 5 do 65 godina. Uzevši u obzir da je hrvatska zajednica u Ottawi relativno malobrojna, ugodno iznenađuje ovako velik broj članova folklornog društva. Iz njihovog je nastupa itekako vidljivo da je za njih folklor puno više od plesa, pjesme i nošnje. U svoje nastupe ulažu veliki napor te s ponosom čuvaju i njeguju taj dio svojeg hrvatskog identiteta nastojeći svoju ljubav prema hrvatskim tradicijama prenijeti i na mlađe generacije od kojih mnogi ni ne znaju hrvatski jezik, ali su željni upoznati hrvatsku kulturu i običaje. Prije početka koncerta, veleposlanica Matković kratkim se prigodnim govorom obratila prisutnima.
Krajem svibnja dio članova ‘Croatoana’ planira gostovati na 42. godišnjem kanadsko-hrvatskom folklornom festivalu u Hamiltonu.

Pogledajte video Croatana