Zabava je održana u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Luzernu. Dječja folklorna skupina Kolovrata predstavila je splet slavonskih pjesama i plesova, a pozornost publike privukle su njihove predivne narodne nošnje. Za dobro raspoloženje gostiju pobrinuli su se dobro raspoloženi, raspjevani tamburaši

Zajedničko druženje ljubitelja izvorne slavonske pjesme i plesa organiziralo je ove godine Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Kolovrat iz Luzerna prvi put u suradnji sa Hrvatskim kulturno-športskim društvom Zrinski.
Voditeljica KUD-a Kolovrat Ljiljanka Primorac otvorila je Proljetnu zabavu i predstavila tamburaše “Bećare Kolovrata” i dječju folklornu skupinu Kolovrata.
Proljetna zabava održana je 16. travnja 2016. u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Luzernu. Okupljeni Hrvati i njihovi prijatelji Švicarci uživali su u prigodnom programu kojeg je osmislila voditeljica KUD-a Kolovrat Ljiljanka Primorac. Folklorno društvo iz Luzerna lani je obilježilo 20. obljetnicu djelovanja u Švicarskoj, dok su njihovi tamburaši “Bećari Kolovrata” proslavili 15. rođendan.
Dječja folklorna skupina Kolovrata predstavila je splet slavonskih pjesama i plesova, a pozornost publike privukle su njihove predivne narodne nošnje. Za dobro raspoloženje gostiju pobrinuli su se dobro raspoloženi, raspjevani tamburaši.
Program je upotpunila i modna revija Etno butika Mara iz Zagreba. Dizajnerice Vesna i Marija Milković posljednjih godina predstavljaju svoje modele inspirirane motivima iz bogate hrvatske baštine i u Švicarskoj. Proljetno druženje imalo je i humanitarni karakter. Dio prihoda bit će doniran gradu Vukovaru za obnovu Vodotornja. Humanu gestu podržali su i hrvatski veleposlanik u Švicarskoj Aleksandar Heina i generalni konzul RH u Zürichu Slobodan Mikac te misionar fra Branko Radoš iz Hrvatske katoličke misije Luzern. (www.croatia.ch)
Više slika pogledajte na https://www.facebook.com/hksd.zrinski/