Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna(470.000€) iz Programa IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora koji uključuje aktivnosti poboljšanja turističke ponude i stvaranja prekogranične mreže vinskog turizma

Projekt Mreža vinskog turizma – ViNe, financiranog iz programa EU za prekograničnu suradnju Hrvatska-Crna Gora, predstavili su 4. ožujka na konferenciji za novinare u Dubrovniku župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, direktorica Županijske razvojne agencije DUNEA Melanija Milić i direktorica Turističke zajednice Općine Cetinje Ani Ivanović.
Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna(470.000€) iz Programa IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora koji uključuje aktivnosti poboljšanja turističke ponude i stvaranja prekogranične mreže vinskog turizma.
Nositelj projekta je Razvojna agencija DUNEA sa županijskom Udrugom vinara, dok su partneri s crnogorske strane Općina Cetinje, Turistička zajednica Cetinja i Udruga vinara Crne Gore.
Kako je istaknuto, projektne aktivnosti odnose se na poboljšanje ponude vinskog turizma, uspostavu tematskih vinskih staza, izradu promotivnih publikacija (vinski katalozi i mape), programe obuke za vinare i ugostitelje, tečaj za sommeliere, organizaciju i održavanje vinskog festivala te promociju vinske regije. Projekt je započeo 1. ožujka, a trajat će dvije godine.
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Crnom Gorom na sličnim projektima za koju je kazao da se odvija na zadovoljavajući način te kako je siguran da će u Crnoj Gori Dubrovačko-neretvanska županija imati dobrog partnera kad su u pitanju ovakvi i slični projekti.
(Radio dux)