ICTbusiness.info, specijalizirani web portal za informacije iz područja informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija u suradnji s portalom posao.hr pokreće novi projekt na web stranici

ICTbusiness.info, specijalizirani web portal za informacije iz područja informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija u suradnji s portalom posao.hr pokreće novi projekt na web stranici na kojem će građani koji traže posao moći pronaći listu ponuđenih poslova na domaćem i regionalnom ICT tržištu, a poslodavci među registriranim građanima pronaći nove zaposlenike.
Iako je ICT sektor 11. po veličini domaći izvoznik s velikim prilikama za daljnji rast i unatoč tomu da je već godinama označen kao ‘ključ za razvoj gospodarstva’ te da se industrija u sve većoj mjeri povezuje s ICT sektorom, ostaje činjenica da problemi kod zapošljavanja ICT stručnjaka, ali i obrazovanja u tom sektoru i dalje postoje. Upravo zato osmišljen je ovaj projekt kako bi pridonio lakšem zapošljavanju stručno osposobljenih ljudi te na taj način pridonio razvoju domaćeg ICT sektora, istaknuo je Dražen Tomić, glavni urednik ICTbusiness.info.
Problem pronalaska kvalitetnog ICT kadra u Hrvatskoj postoji već dugi niz godina, ali glavni razlog nije njegov nedostatak, već činjenica da ICT stručnjaci čine profil posloprimaca koji rijetko aktivno traže posao budući da su tražena i cjenjenija “roba” na tržištu rada, ističe Saša Jurković, direktor portala posao.hr.
(HRT)