Nakon uspješno odrađenog projekta i prijave na novi natječaj sa zahtjevom za produljenje projekta, HSKNJ i šest drugih migrantskih udruga, od ukupno deset organizacija, nastavlja s radom u okviru sufinanciranja BAMF-a sljedeće dvije godine

Prvi projekt za poticaj strukture započeo je u studenome 2013. U trogodišnjem projektu sudjelovalo je deset migrantskih udruga koje su uspjele etablirati profesionalne strukture, što im je omogućilo stručno obavljanje društvenih zadataka.

Nakon uspješno odrađenog projekta i prijave na novi natječaj sa zahtjevom za produljenje projekta, HSKNJ i šest drugih migrantskih udruga, od ukupno deset organizacija, nastavlja s radom u okviru sufinanciranja BAMF-a sljedeće dvije godine.

Na sjednici predsjedništva HSKNJ-a, koja se održala 27. studenoga u Neu-Isenburgu, u prostorijama udruge članice Kroatische Gemeinschaft “Kroatien” e.V., uže predsjedništvo obavijestilo je ostale članove predsjedništva o nastavku projekta.

Tijekom sjednice predsjedništva HSKNJ-a, izabran je novi voditelj radnog odbora za gospodarstvo. Novi voditelj, umjesto Žarka Tomašića, je Michael König s Deutsche Börse. König se dugi niz godina bavi dobrotvornim radom za hrvatsku migrantsku skupinu te je član KEK-a (Kroatische Europäische Kulturgesellschaft e.V.).
(Fenix Magazin)