Hrvatskoj je nagrada dodijeljena za projekt e-Građani, koji građanima omogućava modernu, pojednostavljenu i ubrzanu komunikaciju s javnom upravom te unaprjeđuje transparentnost javnog sektora u pružanju javnih usluga

Na Globalnom summitu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u srijedu, 28. listopada u Mexico Cityju na temu Otvorena vlast za unaprjeđenje javnih usluga, projekt hrvatske vlade e-Građani osvojio je prvo mjesto u Europi.
Hrvatskoj je nagrada dodijeljena za projekt e-Građani, koji građanima omogućava modernu, pojednostavljenu i ubrzanu komunikaciju s javnom upravom te unapređuje transparentnost javnog sektora u pružanju javnih usluga, navodi se u priopćenju.
“Hrvatska Vlada je napravila najveći napredak na području pružanja kvalitetne javne usluge u Europi i za to smo danas dobili prvu nagradu međunarodne Inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast”, rekao je Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova i predsjednik Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Hrvatskoj, koji je preuzeo nagradu.
Partnerstvo za otvorenu vlast je međunarodna inicijativa pokrenuta 2011. koja putem suradnje vlada i civilnog društva promiče reforme u svrhu postizanja otvorenije i odgovornije vlasti te danas broji 66 država.
(Hina)