Film scenarista i redatelja Bože Vodopije predstavlja nove hrvatske blaženike: fra Serafina Glasnovićq Kodića iz Janjeva i don Antona Muzića iz Vrnavokola, te slugu Božjega fra Alojzija Palića

Projekcija dokumentarnog filma „Svete vjere mučenici – Hrvatski blaženici iz Janjeva i Vrnavokola” scenarista i redatelja Bože Vodopije održat će se u četvrtak, 12. siječnja u 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. (nekadašnji samostan Sv. Klare) u Dubrovniku.

Riječ je o filmu u kojem će biti predstavljeni novi hrvatski blaženici fra Serafin Glasnović Kodić iz Janjeva i don Anton Muzić iz Vrnavokola (kod Letnice na Kosovu), koji su na svečanosti u Skadru 5. studenoga 2016. godine, među trideset i osam albanskih mučenika, proglašeni blaženima, te sluga Božji fra Alojzije Palić, koji je zbog odanosti katoličkoj vjeri 1913. godine ubijen na Kosovu. Prilika je ovo za bolje upoznavanje vjernika i šire javnosti s njihovim životnim putovima i situacijom koja je dovela do mučeništva i proglašenja blaženim. Ovo je prvo u nizu događanja „Ususret sv. Vlahu” koja će se i sljedeća dva četvrtka održavati u istoj dvorani.
(IKA)