Glumci kazališta Theaterturbine Leipzig svakoga će dana čitati jednu hrvatsku dječju priču ili bajku na hrvatskom štandu na kojem će biti predstavljena izdanja petnaestak hrvatskih nakladnika

Hrvatska će se na Sajmu knjiga u Leipzigu od 12. do 15. ožujka predstaviti programom “Žena i povijest” Alide Bremer. Publici će se predstaviti Daša Drndić, Ivana Šojat Kuči, Ivana Simić Bodrožić i Milana Vuković Runjić te Branko Čegec, Marko Pogačar i Daniel Rafaelić te Patricija Vodopija kao moderatorica i prevoditeljica.
Glumci kazališta Theaterturbine Leipzig svakoga će dana čitati jednu hrvatsku dječju priču ili bajku na hrvatskom štandu koji ove godine ima pedeset četvornih metara i na kojem će biti predstavljena izdanja petnaestak hrvatskih nakladnika. Štand je organizirala splitska udruga Kurs, a troškovi prostora i programa iznose 300.000 kuna. Poseban razlog za zadovoljstvo svakako ima ugledna hrvatska spisateljica Daša Drndić koja u Njemačku odlazi s njemačkim prijevodom svog nagrađivanog romana “Sonnesnchein”. Roman su na njemački prevele Brigitte Döbert i Blanka Stipetic, a objavila naklada Hoffmann und Campe. Daša će o romanu govoriti na sajmu u Leipzigu, ali i u Kölnu.
(Večernji.hr)