Glas Hrvatske emitira se 24 sata na satelitu za Europu Eutelsat 16 A (orbitalna pozicija 16 stupnjeva istočno) Frekvencija 10.721 MHz (transponder A1) Polarizacija H (horizontalna) FEC ¾ Symbol rate 27.500 kBaud

Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore obratio se jedan broj građana o nemogućnosti daljnjeg praćenja radio programa Glasa Hrvatske van Republike Hrvatske, konkretno iz Boke, na srednjim valovima – javlja . Radio Dux.
“Od nadležnih iz Odašiljača i veza RH dobili smo odgovor da je odašiljanje programa Glas Hrvatske na srednjem valu završeno 1. siječnja 2014., prema odluci HRT-a, kako je objavljeno na web stranicama OIV-a. Također su nam javili da se radijski programi HRT-a mogu nadalje pratiti putem satelita i interneta, te da se za više informacija obratimo izravno na kontakte pri HRT-u”, kaže se u obavještenju iz HNV CG.
Glas Hrvatske emitira se 24 sata na satelitu za Europu Eutelsat 16 A (orbitalna pozicija 16 stupnjeva istočno) Frekvencija 10.721 MHz (transponder A1) Polarizacija H (horizontalna) FEC ¾ Symbol rate 27.500 kBaud.

Program se može slušati putem interneta na web adresi http://www.hrt.hr/streamf/HRstreamGH