Priznanje Skenderbeg predsjednik Albanije dodjeljuje najpoznatijim Albancima i albanskim prijateljima, za veliki doprinos u promoviranju albanske kulture i unaprjeđenju albanske države u svijetu. Priznanje je obitelji svečano uručio tajnik predsjedništva Albanije, Florian Nuri, koji je specijalno došao u Zagreb s Flamurom Gashijem – šefom kabineta predsjednika Albanije

Poznatom arbanaškom ilirorologu iz Zadra, prof. dr. Aleksandru Stipčeviću u Zagrebu je dodijeljeno je priznanje “Skenderbeg”, koju dodjeljuje predsjednik Albanije Bujar Nishani, za njegove znanstvene zasluge i nacionalni doprinos.
U prostorijama Veleposlanstva Albanije u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom veleposlanika Ilira Mela,i uglednih albanskih građana i albanskih prijatelja iz Hrvatske, održana je svečana predaja priznanja i medalje Skenderbeg, poznatom Arbanasu, ilirologu, prof dr.Aleksandru Stipčeviću, za njegove znanstvene zasluge, i nacionalni doprinos, koju dodjeljuje predsjednik Albanije Bujar Nishani.
Priznanje Skenderbeg predsjednik Albanije dodjeljuje najpoznatijim Albancima i albanskim prijateljima, za veliki doprinos u promoviranju albanske kulture i unaprjeđenju albanske države u svijetu.
Priznanje je svečano uručio tajnik predsjedništva Albanije, Florian Nuri, koji je specijalno došao u Zagreb s Flamurom Gashijem – šefom kabineta predsjednika Albanije.
Nagradu nije osobno primio prof. dr. Stipčević, zbog njegova teškog zdravstvenog stanja, već je medalju preuzela njegova supruga prof. Anđelka Stipčević, u nazočnosti triju sinova – Ennia, prof. muzikologije, prof. fizike Marija i Branimira Stipčevića, voditelja kompjuterske obrade Sveučilišne knjižnice u Zagtrebu.
Nagrada je dodijeljena u prisustvu mnogih uglednih građana albanske nacionalne manjine u Hrvatskoj i prijatelja Albanaca, među kojima i veleposlanice Republike Kosova.
(HRT)