HMI Zagreb, Zaklada hrvatskih studija Sydney i Hrvatska škola Boston objavljuju da je produžen rok za slanje radova na natječaj do 3. rujna ove godine. Objava pobjedničkih radova bit će 3. listopada na portalu Matice

Hrvatska matica iseljenika Zagreb, Zaklada hrvatskih studija Sydney i Hrvatska škola Boston objavljuju da je produžen rok za slanje radova na natječaj IGRAČKA U SRCU inspirirana hrvatskom tradicijskom kulturom. Radovi će se primati najkasnije do 3. rujna 2018.

Natječaj je namijenjen djeci i mladima hrvatskih korijena uzrasta 5-18 godina, hrvatskim školama, misijama, folklornim, sportskim i ostalim društvima izvan Republike Hrvatske.

Svaki pojedinac i skupina mogu poslati samo jedan rad po kategoriji. Radove treba poslati najkasnije do 3. rujna 2018. na e-adrese Organizatora-koordinatora za Australiju i Novi Zeland: Zaklada hrvatskih studija, Sydney croatian.teachers.au@gmail.com , organizatora-koordinatora za Sjevernu Ameriku i Južnu Ameriku: Hrvatska škola Boston natjecaj@croatianschoolofboston.org, organizatora -koordinatora za Europu i Južnoafričku Republiku: Hrvatska matica iseljenika, Zagreb igrackausrcu@matis.hr
Objava pobjedničkih radova bit će 3. listopada 2018. na web stranicama Hrvatske matice iseljenika.

Svi će sudionici dobiti zahvalnicu. Pobjednički radovi bit će poslani u Hrvatsku, u Hrvatsku maticu iseljenika gdje će biti izloženi u sklopu multimedijalne izložbe hrvatskih igračaka inspiriranih tradicijskom kulturom IGRAČKA U SRCU koja će se održati 4. prosinca 2018. godine. Na toj će izložbi stručni ocjenjivači izabrati najbolje radove čiji će autori dobiti prigodne nagrade.

Tekst: Lada Kanajet Šimić