Novinar Hrvatske televizije u Budimpešti je dobio značajno međunarodno priznanje »Europsku medalju«, koja se dodjeljuje za novinarski rad u europskom duhu, i za jačanje suradnje i prijateljstva među narodima

Novinar Hrvatske televizije Ivo Kujundžić je u Budimpešti 23. studenog dobio značajno međunarodno priznanje »Europsku medalju«, koja se dodjeljuje za novinarski rad u europskom duhu, i za jačanje suradnje i prijateljstva među narodima. Priznanje mu je dodijeljeno u okviru Međunarodne konferencije pod naslovom »Jačanje kulturnih identiteta u Europskoj uniji«, u čijem radu su uz stručnjake iz Mađarske sudjelovali i sveučilišni profesori, novinari i književnici iz Austrije i Poljske, te predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske i hrvatskih udruga u Mađarskoj.
»Europsku medalju« novinaru HTV-a Ivi Kujundžiću uručio je glavni urednik »Bečkog vijesnika« na mađarskom jeziku Erne Deak, a u obrazloženju je među ostalim rečeno kako je Kujundžić »Hrvatsku oduvijek smatrao zemljom koja pripada srednjoeuropskom kulturnom i političkom krugu. Prema njegovom mišljenju hrvatski narod i mađarski narod imaju zajedničku prošlost, ali i zajedničku europsku budućnost«.
Ivo Kujundžić bivši je dugogodišnji dopisnik HRT-a iz Mađarske, a bio je i diplomat u hrvatskom veleposlanstvu u Budimpešti.
Na konferenciji je središnje izlaganje o jačanju kulturnih identiteta malih naroda u Europskoj uniji održao predstavnik Mađarskog instituta za vanjsku politiku Zoltan Galik. Skup je organizirala nevladina udruga »Medijska radionica za slobodu mišljenja« (SZEMM) iz Budimpešte, a održana je u prostorijama Izdavačke kuće »Croatica«.
(Hrvatska riječ)