Knjiga “Bračka marenda od godine do godine” finalist je prestižne Gourmand Awards, nagrade koja se svake godine dodjeljuje knjigama s tematikom kuhanja i vina, što predstavlja značajno priznanje gastro-baštini otoka Brača i Dalmaciji

Knjiga “Bračka marenda od godine do godine” finalist je prestižne Gourmand Awards, nagrade koja se svake godine dodjeljuje knjigama s tematikom kuhanja i vina, što predstavlja značajno priznanje gastro-baštini otoka Brača i Dalmaciji. Knjiga je ušla u finale – kategorija C – Countries – Local s još 11 nominiranih, a ove godine u natjecanju sudjeluje 209 zemalja u raznim kategorijama. Nagrada će se dodijeliti na “Gourmand Awards” manifestaciji, 29. svibnja u Yantai Wine Bayju, u Kini.
Autorica knjige i urednica izdanja je Maja Duka, autor fotografija je Mario Kučera a njen izdavač je Udruga IMENA koja od 2010.g. održava festival kulture IMENA u Bolu.
Knjiga je gastro – kulturni vodič otoka Brača koji donosi priču o marendi, kultnom jelu gotovo cijele Dalmacije. Marenda je nezaobilazni dio dana, svakodnevni ritual Dalmatinaca koji se odvija u 10 ili 11 uri uz pjat spize, čašu vina, uz ekipu i ćakulu.
Knjiga će biti objavljena paralelno na hrvatskom i engleskom jeziku, a u njoj se prezentiraju marendaška jela cijeloga Brača.
(hotspots.net.hr)