Moderator priredbe, po scenariju voditeljice literarne sekcije Katice Pavkić Špiranec, bio je Milan Pavelić. Gostovali su članovi kulturne udruge Sveti Juraj iz Đurđevca. Robert Rodman predstavio je svoj književni prvijenac, a prisutni su uživali u svirci mladoga podravskoga cimbalista Tomislava Zvonara i u pjesmi vokalne grupe “Katarine”

U Hrvatskom društvu Ljubljana hrvatska riječ živi i diše punim plućima. Govore i pjevaju je dječica u sekciji “Pčelice”, pišu i recitiraju članovi literarne sekcije “Hrvatska riječ”, zvoni u pjesmi klape “Zelena naranča”, blista u radovima sekcije “Ruža hrvatska”.
Hrvatski časnik u mirovini Robert Rodman iz Đurđevca predstavio je 14. svibnja svoj književni prvijenac, zbirku autobiografskih priča “Fini dišeči tokorman”/ Fini mirišljavi kukuruz. Rodmanovo djelo krase iskrenost i autohtoni podravski govor, a autor je održao i predavanje o Domovinskom ratu.
Pjesnik i skladatelj, odličan interpretator literarnih tekstova Željko Kožar Mrvica poveo je prisutne u Robijeve priče. Pjesma i glazba cimbala bile su novi biser u nisci. Svi su uživali u virtuoznoj svirci mladoga podravskoga cimbalista Tomislava Zvonara i u pjesmi vokalne grupe “Katarine”. Puno lijepoga moglo bi se napisati o gostima, članovima kulturne udruge Sveti Juraj iz Đurđevca.
Moderator priredbe „Ptići iz istoga gnijezda“, po scenariju voditeljice literarne sekcije Katice Pavkić Špiranec, bio je Milan Pavelić. Svojom pjesmom “Majci Hrvatskoj” povezala je goste i domaćine, Hrvate iz domovine i one u Sloveniji.
Domaća klapa “Zelena naranča” pjesmama je i nastupom oduševila sve prisutne. Vrijedne članice „Ruže hrvatske“, vođene stvaralačkom snagom i nepresušnom energijom Ankice Pavelić, pripremile su darove za goste. Dvorana u “Sončeku” ponovno je ugostila ljude koji dobro misle, dobro rade i znaju što žele.
I na kraju, ali nikako najmanje važno, hvala predsjedniku Petru Antunoviću. Tu su i Nikica Perković, Milan Kajić, Roman Končar, ljudi na koje se uvijek možemo osloniti. Od srca hvala svima.
Pred Društvom je organizacija priredbe “Lijepo je imati dvije domovine” u Mostecu.
(www.hdl.si)