Program Voyage s Matošem s podnaslovom Putovanje – evo, to je poezija moderne civilizacije! (A. G. Matoš), osmišljen je kao virtualno putovanje po gradovima koji su obilježili Matošev život i stvaralaštvo, a to su Zagreb, Beograd i Pariz

U povodu 100. obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Gradska knjižnica Subotica i Hrvatska čitaonica priređuju hommage ovom književniku pod nazivom Voyage s Matošem, koji će biti održan u čitaonici Gradske knjižnice Subotica, u ponedjeljak, 17. ožujka 2014., s početkom u 19,00 sati.
Antun Gustav Matoš (Tovarnik, 13. lipnja 1873. – Zagreb, 17. ožujka 1914.), jedna od najsnažnijih i najintrigantnijih ličnosti hrvatske književnosti, višestruko je vezan za naše prostore jer je „Bunjevac porijeklom, Srijemac rodom, a Zagrepčanin odgojem“.
Program Voyage s Matošem s podnaslovom Putovanje – evo, to je poezija moderne civilizacije! (A. G. Matoš), osmišljen je kao virtualno putovanje po gradovima koji su obilježili Matošev život i stvaralaštvo, a to su Zagreb, Beograd i Pariz.
Kroz prostor i vrijeme, povijest i umjetnost vodit će nas učenici subotičkih srednjih škola recitalima i književnim komentarima, glazbom i slikom. Autorica programa je prof. Nevena Mlinko.
Ovaj program realizira se u okviru projekta Godina hrvatskih velikana u Vojvodini.
(ZKVH)