Sastanak je sazvan zbog završnih priprema za održavanje druge sjednice Međuvladinog mješovitog odbora između Republike Hrvatske i Crne Gore (MMO). Sjednica, kojoj je domaćin Republika Hrvatska, održat će se 24. svibnja u Zagrebu

U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske 10. svibnja je Zvonko Milas, državni tajnik i supredsjedatelj hrvatskog dijela hrvatsko-crnogorskog Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina održao sastanak s Valonom Dasharamijem, v.d tajnikom u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore i novoimenovanim supredsjedateljem crnogorskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora.

Sastanak je sazvan zbog završnih priprema za održavanje druge sjednice Međuvladinog mješovitog odbora između Republike Hrvatske i Crne Gore (MMO), utemeljenog na Sporazumu o zaštiti prava manjina, kojeg su Republika Hrvatska i Crna Gora sklopile 2009. godine u Zagrebu. Sjednica, kojoj je domaćin Republika Hrvatska, održat će se 24. svibnja u Zagrebu.

Sastanku je, uz Dasharamija, prisustvovala i samostalna savjetnica u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore Mirela Ramčilović.

Uz državnog tajnika Milasa, bili su prisutni i savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu Milan Bošnjak, te zamjenica hrvatskog supredsjedatelja i voditeljica Službe za pravni položaj, obrazovanje i kulturu hrvatske manjine, ujedno i tajnica hrvatskog dijela MMO-a, Dubravka Severinski.
(www.hrvatiizvanrh.hr)