Primorac je imenovan olukom vodstva američkog Sveučilišta Penn State, a priznanje će mu na svečanoj ceremoniji uručiti predsjednik Sveučilišta Eric J. Barron

Odlukom vodstva američkog Sveučilišta Penn State, prof. dr. Dragan Primorac imenovan je veleposlanikom ovog sveučilišta i ponio je “titulu” Global Ambassador of the Penn State University. Time je postao prvom osobom u povijesti ovog sveučilišta, osnovanog 1855., s navedenom titulom. Odluku o imenovanju priopćio je prorektor Sveučilišta Penn State, prof. dr. Michael Adewumi, zadužen za Global Programs, te je istaknuo da će na svečanoj ceremoniji 29. veljače 2016. predsjednik Sveučilišta Eric J. Barron prof. dr. Primorcu osobno uručiti odluku o imenovanju.
Penn State Sveučilište je osnovao guverner James Pollock 1855. godine i ubraja se u 10-ak najvećih američkih sveučilišta. U 24 kampusa, na njemu trenutno studira više od 100 000 studenata. Godišnji budžet Sveučilišta Penn State iznosi ok 34 milijarde kn (za usporedbu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH raspolaže s godišnjim budžetom od oko 11 milijardi kn).
Sveučilište Penn State raspolaže i s najvećom aktivnom mrežom bivših studenata u SAD-u (Alumni), s više od 170 000 aktivnih članova, a čine je dobitnici Nobelove nagrade, članovi američkog Senata i Kongresa, guverneri, suci Vrhovnog suda SAD-a, te čelnici brojnih država. Zanimljivo je da su i otac i brat bivše američke državne tajnice i kandidatkinje za predsjednicu SAD-a, Hillary Rodham Clinton, Hugh Rodham i Hugh Rodham mlađi, završili Sveučilište Penn State.
U svojoj izjavi povodom imenovanja prof. dr. Primorca, prorektor Sveučilišta Penn State, prof. dr. Michael Adewumi ističe “Prof. Primorac je naš profesor već niz godina, iznimno je uspješan stručnjak s velikom međunarodnom reputacijom koji daje snažnu potporu edukaciji mladih. Počašćen sam što je prihvatio našu ponudu, a nakon imenovanja prof. dr. Primorca našim prvim veleposlanikom, tijekom 2016. godine Sveučilište će ovu titulu dodijeliti još petorici osoba iz reda najuglednijih članova našeg društva.
(Fenix Magazin)