Od 1. siječnja 2012. godine CARNet je u potpunosti preuzeo sve elemente upravljanja i administracije .hr domenom koje je 19 godina u ime CARNeta odrađivala DNS služba Sveučilišnog računskog centra u Zagrebu

Ime po kojem je Hrvatska prepoznata u svijetu interneta zaživjelo je 27. veljače 1993. godine, kada je stiglo odobrenje za uspostavu vršne internetske domene .hr kao nacionalne domene Republike Hrvatske
Prva .hr domena registrirana je pod nazivom srce.hr. Do danas ih je registrirano više od 77 tisuća.
‘U tih se 20 godina puno toga promijenilo u svijetu domena. No nije se promijenila činjenica da je Hrvatska zadržala besplatne domene na koje ima pravo svaki hrvatski građanin i svaka hrvatska tvrtka. To je ono čime se ponosimo i što nas čini drugačijima od ostalih zemalja širom svijeta’, kažu u CARNetu.
Domene .hr moguće je registrirati kao besplatne (uz uvjet u nazivu) i naplatne (bez uvjeta) te .from.hr domene (besplatne) i .com.hr (naplatne) kao domene niže razine.
Od 1. siječnja 2012. godine CARNet je u potpunosti preuzeo sve elemente upravljanja i administracije .hr domenom koje je 19 godina u ime CARNeta odrađivala DNS služba Sveučilišnog računskog centra u Zagrebu.(tportal)