Priča o konobi bit će predstavljena 18. lipnja u restoranu Dubrovnik, zahvaljujući organizaciji odbornika odsjeka 789 HBZ-a u New Yorku, predsjedniku Stjepanu Galiću i tajniku Johnu Skiboli

Po drugi put u posljednje dvije godine Miki Bratanić, autor projekta “Priča o konobi” predstavit će svoju priču publici u New Yorku. Organizaciju jedinstvenoga događaja pokrenuli su odbornici odsjeka 789 Hrvatske bratske zajednice u New Yorku, predsjednik Stjepan Galić i tajnik John Skibola, koji su očito prepoznali vrijednost ove priče o hrvatskoj baštini. Ključna poruka projekta je: “Kroz priču o konobi: kušaj Dalmaciju, upoznaj Hrvatsku, osjeti Mediteran.”
Svojom pričom Miki Bratanić predstavlja dalmatinske, hrvatske i mediteranske znamenitosti, od kojih su mnoge na UNESCO-ovu popisu svjetskih kulturnih dobara. Ovaj put će fokus biti na dvije: mediteranska hrana i dalmatinsko klapsko pjevanje.
Priča o konobi bit će predstavljena 18. lipnja u restoranu Dubrovnik, 721 Main Str., New Rochelle, New York, a Hrvatska bratska zajednica i Miki Bratanić vesele se ponovnom susretu.
(Zajedničar)