Izložba portreta dobitnika Borštnikove nagrade Borštnikovi prstanci 1970. -2015. mariborskog fotografa Ivana Vinovrškog bit će otvorena u Slovenskom domu, a suorganizatori događaja su Mariborska literarna družba i Hrvatsko kulturno društvo u Mariboru

Kao što je još od 2001. godine običaj, Prešernov dan slavi se izborom događaja koji odražavaju široku lepezu slovenskog kulturnog stvaralaštva. U Slovenskom domu u Zagrebu bit će obilježen dvjema izložbama.
U četvrtak, 4.veljače u 19.oo sati je otvorenje izložbe povodom polustoljetne povijesti Borštnikovog susreta. U povodu prošlogodišnje 50. obljetnice najvećeg i najstarijeg slovenskog kazališnog festivala, Borštnikovog susreta, nastala je izložba portreta dobitnika Borštnikove nagrade Borštnikovi prstanci 1970. -2015. mariborskog fotografa Ivana Vinovrškog.
Borštnikov prsten je najprestižnija slovenska nagrada za glumačka postignuća, nagrada za životno djelo koja se od 1970. godine dodjeljuje kao vrhunac festivala. Nagrada je dobila ime po glumcu, redatelju i pedagogu Ignaciju Borštniku. Otvorenje izložbe obogatit će neki od glumaca, dobitnika Borštnikovog prstena s kojima će razgovarati dugogodišnji predsjednik vijeća Borštnikovog susreta Tone Partljič. Suorganizatori događaja su kulturno društvo Mariborska literarna družba i Hrvatsko kulturno društvo u Mariboru.

Pozivnica