Zbog velikog interesa javnosti, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG- BICRO), produžila je rok prijave za natječaj za dodjelu bespovratne potpore kojom se sufinancira trošak sudjelovanja hrvatskih startupova na međunarodnom sajmu CeBIT HANNOVER 2015.

Cilj ovog programa je sufinanciranje prihvatljivih troškova koje mikro, mali i srednji gospodarski subjekti imaju prilikom sudjelovanja na međunarodnim sajmovima, odnosno učvršćivanje pozicije hrvatskih poduzetnika i obrtnika na inozemnom tržištu. HAMAG-BICRO će sufinancirati nastup osam startupova na sajmu CeBIT u Hannoveru koji će se održati 16. – 20. ožujka 2015. godine. Mlade i inovativne tvrtke imati će priliku prezentirati svoje poduzetničke modele potencijalnim investitorima i mentorima, izmijeniti iskustva kroz radionice, seminare, sastanke jedan na jedan i slično. Na ovaj način HAMAG-BICRO želi pokrenuti poduzetnike početnike iz područja informacijske i komunikacije tehnologije da izađu na međunarodno tržište i postanu prepoznatljivi na svjetskom nivou.
Javni poziv raspisan je po Programu poticanja poduzetništva i obrtništva za 2015. godinu PODUZETNIČKI IMPULS – Mjera B: Poticanje informacijskih tehnologija, inovacija i internacionalizacije poslovanja, aktivnost B3: Poduzetništvo informacijskih tehnologija. Bespovratna potpora dodjeljuje se u svrhu poticanja internacionalizacije subjekata malog gospodarstva sufinanciranjem prihvatljivih troškova sudjelovanja na međunarodnom sajmu CeBIT HANNOVER 2015. Najviši iznos bespovratne potpore odobrene Korisniku prema ovom programu je 30.000,00 kn, odnosno najviše do 70% ukupno prihvatljivih troškova. Na ovaj način želi se učvrstiti pozicija hrvatskih poduzetnika i obrtnika na inozemnom tržištu, omogućiti postizanje boljih poslovnih rezultata, pružiti podršku za primjenu informacijskih tehnologija, poticati održivi rast, ubrzati daljnji razvoj te povećati zaposlenost u IT sektoru.
Rok za podnošenje prijave na Javni poziv produžen je do 25. veljače 2015. godine. Sve informacije, uvjeti odabira i kriteriji objavljeni su na mrežnim stranicama agencije HAMAG-BICRO
Isto tako, za one koji žele samo posjetiti sajam, odnosno ne zadovolje kriterije Javnog poziva ili ne planiraju izlagati na sajmu, HAMAG-BICRO će osigurati besplatnu ulaznicu za posjet sajmu – dovoljno je samo poslati iskaz interesa na e-mail: tanja.ivanovic@hamagbicro.hr
Više informacija o programu sajma možete pronaći na: www.cebit.de 
(narod.hr)