Godine 1992. Laštro odlazi u biskupiju Klagenfurt u Austriji, gdje ga je na službi dekana i župnika u Lavamünda, Ettendorfa i Lorenzenberga zatekla teška bolest

Svećenik austrijske biskupije Klagenfurt, rodom iz banjolučke župe Petrićevac, vlč. Marko Laštro preminuo je 5. siječnja u Kliničkom bolničkom centru Rebro u Zagrebu u 56. godini života nakon duže i teške bolesti.
Sprovodni obredi bit će u subotu, 9. siječnja i započet će misom zadušnicom u 12.00 sati u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Lukarišću kraj Dugog Sela (ulica Šašec 11E, Lukarišće), nakon čega će biti pokop na groblju u Dugom Selu kraj Zagreba.
Vlč. Marko Laštro rođen je 3. rujna 1960. u Novakovićima, župa sv. Ante Padovanskog Petrićevac (Banja Luka), sin Stipe i Kaje r. Arabadžić. Osnovnu školu pohađa u Zalužanima (predgrađe Banje Luke), sjemenište u Nadbiskupskom sjemeništu „Zmajević“ u Zadru (1975.-1979.), teologiju u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu (1979.-1986.) gdje je, između ostalog, bio član prvog sastava VIS-a Emanuel. Sveti red đakonata podijelio mu je 8. prosinca 1985. banjolučki biskup mons. Alfred Pichler u banjolučkoj katedrali, a sveti red prezbiterata 29. lipnja 1986. pomoćni biskup banjolučki mons. Franjo Komarica, također u banjolučkoj katedrali.
Od 1986. do 1987. kapelan je u župi Pohoda BDM u Banjoj Luci, od 1987. do 1988. župnik u Ravskoj kod Ljubije kada prelazi u Družbu misionara Krvi Kristove, koji su tada imali svoju kuću u Zagrebu, te kao član Družbe u svibnju 1989. preuzima službu župnika u banjolučkoj župi Nova Topola (u službu ga uvodi dekan bosansko-gradiškog dekanata preč. Vinko Puljić kao opunomoćenik mjesnog ordinarija).
U kolovozu 1991. razriješen je službe župnika radi odlaska na studij u Rim. 21. listopada 1992., a nakon isteka privremenih zavjeta napušta Družbu i odlazi u biskupiju Klagenfurt u Austriji, gdje ga je na službi dekana i župnika u Lavamünda, Ettendorfa i Lorenzenberga zatekla teška bolest. Liječio se prošle godine na KBC Zagreb (Rebro), gdje je u utorak, 5. siječnja 2016. preminuo.
(kta)
Doznajte više