Sučić je utemeljio i vodio tamburašku grupu Hrvatskoga akademskoga kluba. Bio je prvi profesionalni tajnik Hrvatskoga kulturnoga društva i tri godine urednik Hrvatskih novina, te pet godina voditelj Austrijskoga kulturnoga foruma u Zagrebu. Ovaj rođeni Bečanin s korijenima u Velikom Borištofu je preko 12 godina službovao u Moskvi kao diplomat i generalni konzul

Pokop Roberta Sučića (75), koji je umro 23. travnja nakon kratke i teške bolesti, bit će 2. svibnja na Gradskom groblju u Željeznom u 15.00 sati. Pokop će početi u 15,00 sati. Sučić je bio bivši predsjednik Hrvatskoga kulturnoga društva, bivši konzul i voditelj Austrijskoga kulturnoga foruma u Zagrebu (2001. – 2006), etnolog, novinar i učitelj tambure.
Robert Sučić utemeljio je i vodio tamburašku grupu Hrvatskoga akademskoga kluba. Bio je prvi profesionalni tajnik Hrvatskoga kulturnoga društva i tri godine urednik Hrvatskih novina, te pet godina voditelj Austrijskoga kulturnoga foruma u Zagrebu. Kao diplomat s dugogodišnjim stažem u inozemstvu uvijek je ostao vjeran gradišćanskim Hrvatima. Ovaj rođeni Bečanin s korijenima u Velikom Borištofu je preko 12 godina službovao u Moskvi kao diplomat i generalni konzul.
Po umirovljenju je Sučić odabran za predsjednika Hrvatskoga kulturnoga društva u Gradišću, na kojoj je naslijedio Zlatku Gieler. Tu funkciju je obnašao tri godine, a zastupao je HKD u Savjetu za hrvatsku narodnu grupu, čiji predsjednik je bio od 2009. do 2010. godine. Bio je nositelj Velikoga i Srebrnoga zaslužnoga znaka Republike Austrije.
(Hrvatska redakcija ORF-a)