U više od 60 godina svećeništva zalagao se za duhovni život hrvatskoga naroda. Uz mnoge odgovorne dužnosti, djelovao je i kao narodni misionar u gradišćanskohrvatskim selima i kod gradišćanskih Hrvata u Americi

U nedjelju je u Beču umro pater Inocent Varga. Rođeni Čajtanac umro je u 101. godini života, a još početkom srpnja ovaj dominikanac slavio je svoj 100. rođendan jubilarnom misom.
Bogoslovlju je studirao u Walberbergu kod Kölna, a poslije rata je završio studij. Za svećenika ga je zaredio kardinal Innitzer 1947. a mladu misu u Čajti, gdje se i rodio 1913. kao sedmo dijete seljačke obitelji, slavio je pred 3000 vjernika koji su došli iz cijeloga Gradišća i iz Mađarske.
U više od 60 godina svećeništva zalagao se za duhovni život hrvatskoga naroda i bio jedan od najznamenitijih ličnosti ranije povijesti dominikanskoga reda. Službovao je kao direktor dominikanskoga sjemenišća u Grazu, kao prior u Beču i provincijal 6 samostana u Austriji i Njemačkoj, a djelovao je i kao narodni misionar u gradišćanskohrvatskim selima i kod gradišćanskih Hrvata u Americi.
Vršio je funkcije zamjenika provincijala, odgovornoga za financije provincije u Austriji i bio je glazbeni rektor visokoškolske crkve Svete Ursule u Beču. Za vrijeme komunizma se zalagao za kršćane u ondašnjoj Čehoslovačkoj, Mađarskoj i Hrvatskoj.
U rodnome selu redovito je slavio Tijelovo i skrbio se za mlade Čajtance u Beču. Za zasluge za svoje selo općina Čajta ga je proglasila počasnim građaninom za dijamantne mise 2007. godine. Zadnje godine proveo je u dominikanskom samostanu u prvom bečkom kotaru. (Hrvatska redakcija ORF-a)