Mons. Stanković je bio dugogodišnji suradnik trojice kardinala, a desetljećima je bio najbliži suradnik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića, s posebnom zadaćom za kontakte s hrvatskim katoličkim misijama i Hrvatima u svijetu, a tri desetljeća bio je i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Dugogodišnji “ministar vanjskih poslova” i jedan od najuglednijih i najutjecajnijih kaptolskih svećenika, mons. Vladimir Stanković, umro je jučer u Svećeničkom domu sv. Josipa u Zagrebu, javila je Ika.
Mons. Stanković bio je, kako navodi Ika, dugogodišnji suradnik trojice kardinala, a desetljećima je bio najbliži suradnik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Franje Kuharića, s posebnom zadaćom za kontakte s hrvatskim katoličkim misijama i Hrvatima u svijetu, a sam ga je kardinal Kuharić više puta kandidirao za svoga nasljednika.
Mons. Vladimir Stanković rođen je u Kutini 24. veljače 1930. i bio je bliski suradnik zagrebačkim nadbiskupima i kardinalima Franji Šeperu, Franji Kuhariću i Josipu Bozaniću, a tri desetljeća bio je i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.
U najtežim danima Domovinskog rata ravnatelj je Hrvatskog Caritasa. Objavio je više zapaženih knjiga i brojne članke, donoseći i prve vijesti s Drugoga vatikanskog koncila, javlja Ika.
(Večernji.hr)

Biografija