Šponar je od 1965. djelovao u HKM u Frankfurtu kao socijalni djelatnik, a potom u Hrvatskome dušobrižničkom uredu od 1971. do 1995. kao pastoralni asistent. Njemački predsjednik Richard Karl Freiherr von Weizsäcker odlikovao ga je Bundesverdienstkreuzom -Saveznim križem za zasluge

Dugogodišnji pastoralni asistent u Hrvatskome dušobrižničkom uredu u Frankfurtu na Majni Ivica Šponar umro je u 86. godini života 2. siječnja u Ittenbachu/Königswinter. Misa zadušnica i sprovodni obredi bit će u srijedu, 10. siječnja u 9 sati u crkvi Zur Schmerzreichen Mutter u Ittenbachu/Königswinter.
Ivica Šponar je od 1965. djelovao u HKM u Frankfurtu kao socijalni djelatnik, a potom u Hrvatskome dušobrižničkom uredu od 1971. do 1995. kao pastoralni asistent. Bio je velik borac za ljudska prava. Živio je i promicao vjeru, maksimalno se zalagao za socijalnu pravednost, za promicanje hrvatske povijesti i kulture te za slobodu i demokraciju Hrvatske. Njemački predsjednik Richard Karl Freiherr von Weizsäcker odlikovao ga je Bundesverdienstkreuzom -Saveznim križem za zasluge. (IKA)