U Zagrebu je održana premijera igrano-dokumentarnog filma Jakova Sedlara “Nisam se bojao umrijeti – domoljubna misija Antona Kikaša 1991.” Uz sjajnu glumačku postavu – Dojkić, Assante, Alić, Despot, Gojić i dr. – Sedlar i scenarist Hrvoje Hitrec prikazali su nepoznate detalje priče iz Domovinskog rata koje im je ispričao sam Kikaš

U četvrtak, 20. listopada u kinu CineStar Zagreb održana je premijera igrano-dokumentarnog filma Jakova Sedlara “Nisam se bojao umrijeti – domoljubna misija Antona Kikaša 1991.”

Uz sjajnu glumačku postavu, Andreja Dojkića u glavnoj ulozi – Kikaša, Armanda Assantea u ulozi Paula, engleskog trgovca oružjem, Božidara Alića, Dragana Despota, Duška Gojića i mnoge druge u sat i 45 minuta Sedlar i scenarist Hrvoje Hitrec prikazali su nepoznate detalje junačke priče iz Domovinskog rata koje im je ispričao sam Kikaš.

“Film iznosi detalje moje domoljubne misije 1991. godine, poklona oružja hrvatske zajednice Toronta, MUP-u i Zboru narodne garde RH, te vam nakratko vraća sjećanja na vrijeme i događaje kada su se nad Hrvatskom nadvili tamni oblaci i kad je velikosrpski agresor, ne samo sve uništavao, nego je htio i prisvojiti veliki dio hrvatskog teritorija, koji od stoljeća sedmog pripada Hrvatima. Te 1991. nisam uopće dvojio trebam li se odazvati i pomoći domovini kako bi se obranila od do „zuba” naoružanog agresora, kojega smo na kraju ponosno i dostojanstveno pobijedili”, kazao je Kikaš.

“Željeli smo napraviti jednu domoljubnu priču, ne samo za mlade i buduće naraštaje, nego kroz englesku verziju filma pokazati cijelom svijetu koliko je snažna naša ljubav kada je u pitanju obrana domovine i naših ognjišta. Film prikazuje samo jedan mali dio strahota koje je nam je agresor nemilosrdno nanio te značajan prinos Domovinskom ratu cjelokupne iseljene Hrvatske, od Australije preko Europe do Sjeverne i Južne Amerike”, dodao je.
(www.dnevno.hr)