Ukupno 17 glumaca izvelo je prikazalo tri škeča i to: Doroteje Zeichmann, Martina Jordanića i Joške Weidingera. Redateljica je opet bila Zlatka Gieler koja je godine i sama stala na pozornicu

Kazališna grupa Živo srebro iz Trajštofa na Uskrsni ponedjeljak, 28. ožujka pozvala je na premijeru u župni štagalj. Ukupno 17 glumaca izvelo je tri škeča i to: Doroteje Zeichmann, Martina Jordanića i Joške Weidingera. Ove je godine sudjelovalo i nekoliko mladih glumaca, a redateljica je opet bila Zlatka Gieler. Ove je godine i sama stala na pozornicu.
Imali su od početka poteškoća, i privatnih i organizacijskih, rekla je Zlatka Gieler. Ipak je zadovoljna s premijerom. Glumci amateri da su jako dobro upleli vlastitu fantaziju. Dugogodišnja voditeljica Gieler se boji da „pod ovim uvjetima nitko neće preuzeti vodstvo“. Hoće li i dogodine uvježbati skečeve ostavila je otvorenim pitanjem. Misli kako su jako važni za vježbanje hrvatskoga jezika i šteta da toga više ne bi bilo u Trajštofu.
Kazališna grupa Živo srebro će predstaviti svoje skečeve u subotu, 2.4. i nedjelju, 3.4. u 19.00 u župnom štaglju. Kazališna grupa Živo srebro iz Trajštofa djeluje 12 godina.
(Hrvatska redakcija ORF-a)